Kalbinizi Cep Telefonundan Kontrol Edin

Kalp hastaları hastaneye gitmeden, kalbini kontrol edebilecek. Çünkü artık cep telefonları ekg cihazı oluyor. Hırvat elektrik mühendisi Milan Matejiç, cep telefonu ve kalp ritmi kayıt cihazı EKG’yi birleştirdi. Bu buluş geniş kullanım alanı bulması durumunda birçok kalp hastasının hayatını kurtarabilir.

Mobil EKG, kalp rahatsızlığı bulunan hastaların, uzman doktorlar tarafından, online olarak  uzaktan ve hızlı bir şekilde kontrol imkanı sağlıyor.
Bunun için özel bir numara veya SMS göndermeniz gerekmiyor. Özel bir yazılım sayesinde EKG cihazını cep telefonuna bağladığınız anda, sisteme dahil olan uzman hekimin bilgisayarına bağlanıyorsunuz.  Hırvat mucit’in 12 kanallı mobil EKG cihazı çalıştırıldığında anında kalbinizin çalışmasının resmini sisteme dahil olan hastaneye geçiyor.

Hekimler de aynı anda bilgisayar üzerinden kalbinizin son durumu hakkında bilgi sahibi oluyor. Böylece, doktorlar teşhisi koyduktan sonra anında hastaya geri dönüş yaparak SMS veya e-mail ile yapması gerekenleri bildiriyor. Matejiç’e göre bunun için özel bir cep telefonuna ihtiyaç yok, piyasada satılan her cep telefonu bu amaç için kullanılabilir.

Şu anda kullanımda olmayan mobil EKG cihazının pahalı bir sistem olmadığını anlatan Matejiç, kardioloji uzmanları ve kalp hastaları için ucuz ve pratik bir teşhis sitemi olabileceğini söylüyor.

Kaynak : Habertürk