Benim bir iPod Nano 4G ‘m var. Her zaman yanımda taşıdığım ve Filmlerden mp3lere ne kadar medya ortamı varsa izlemek/dinlemek için kullandığım bu güzel mi güzel Apple ürününü evde okuyamadığım kitaplarımı okumak için nasıl kullanırım derdine düşmüştüm geçen gün. Bir yığın program denedim. çoğu demo ve araya kendi tanıtımını sıkıştıran şeyler ve siteler. okumadığım İngilizce makale kalmadı. En sonunda bulduğum bir site feedinden yola çıkarak güzel bir yönteme kavuştum. Belki benden önce binlerce kişi kullanıd ama ben daha yeni bulduğum için paylaşıyorum, banane :)
Neyse bu kadar dalga yeter dimi. Şimid öncelikle hangi sitenin yazısıydı bilmiyorum ama (yerimi yapmayı unutmuşum) siteyi yer imi yaptığımdan size bu yazıyı yazabiliyorum. Yöntemimiz ve sistemimiz çok basit.
Öncelikle iPodumuzun iTunes üzerinden bir harici disk olarak kullanılabilir olduğunu denetliyelim yoksa itunes üzerinden “Enable Disk Use” olayını aktif edelim. Sonra Bilgisayarım üzerinden görünmeye başlayan iPodunuza girip Notes klasörünü açık bırakalım.
Bu yöntem ile PDF dökümanlarınızı iPod üzerinde okunabilen hale getireceğiz. Elinizdeki PDF dökümanını Adobe Reader ile açıp Türkçe olanlarda Yazı Olarak Kaydet, ingilizce olanlarda Save as Text seçeneğiyle bir metin dosyası haline getirelim. Sonra da şu linkteki siteyi açalım.
Bu sitede sizi oldukça sadece ve neredeyse CSSten yoksun bir sayfa karşılayacak. Site üzerinde isterseniz bir Web Sayfasını, isterseniz de yüklediğiniz bir dökümanı iPod için nota dönüştürebiliyorsunuz. Biz yükleme yöntemiyle devam edeceğiz.
Şimdi kaydettiğiniz metin belgesini Browse ile seçin ve Kitabın adını ya da ona kısa bir ad vererek yazalım. here adlı butondan da yükleme işlemini yapalım.
Sitenin ana sayfası;
Arkasından da sistemin bize verdiği note haline getirilmiş yazı parçacıklarının olduğu zip dosyasını indirelim.
İşlemimizin son safhasında indirdiğimiz zipli dosyayı açın ve adını verdiğimiz kitabın bir klasör halinde durduğunu görün :) Sonra da bu klasörü dışarı aktararak iPodun Notes alanına yapıştırın. Tüm işlem bittiğinde kitabınız okumaya hazır. Türkçe bir kitap için metin belgelerini tek tek açıp kodlamayı UTF-8 yapıp kaydetmelisiniz.
Hadi Selametle…