Bilişim Hareketi ile Toplumu Bilinçlendirmek

Bilişim Hareketi ile Toplumu Bilinçlendirmek

Geçen hafta itibariyle Bilişim Hareketi olarak Facebook üzerinde şu sayfadan ulaşabileceğiniz bir Topluluk Hareketi başlatıldı. Bu hareketin en büyük ve en güzel amacı toplumu ve toplumun içerisindeki tüm bireylere bir şekilde -ki bu ana akım olarak sosyal medya tabii ki- dokunarak bilişimin ne olduğunu aktarmak.

Bilişim Hareketi ve Amacı

Ülke çapında bilişim uzmanı -bkz. halk dilinde bilgisayarcı- olan kişilerin “format atmak” dışında yaptıklarının bilinmesi sağlanmak istenmekte. Bunun yanında insanların hayatlarına yardımcı olan teknolojileri daha bilinçli şekilde tanımasını sağlayan farkındalık oluşturmak amacıyla gelişen gönüllü bir topluluk Bilişim Hareketi.

Şu an WhatsApp, Facebook Grupları, Twitter ve diğer sosyal medya mecraları üzerinden örgütlenme devam etmekte.

19 Ağustos itibariyle Türkiye Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği ile birlikte twitter üzerinde #BTEicinFirsatOl etiketini kullanarak Bilişim dersliği olmayan okullar için dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi. 3 saat gibi bir sürede iki bini aşkın tweet atılarak bu etiket Türkiye gündeminde kendine yer buldu.

Bir sonraki etkinlik ise Bilişim Hareketini tanıtma etkinliği olacak. Yine twitter üzerinden etiket ile birlikte yol alınacak. Geçen etkinliğe bir tweet bile atmaya vaktim olmamıştı ancak ben bu sefer tweet atmak için hazır olacağım.

Etkinlik Sayfası : https://www.facebook.com/events/432238377172227/
Etiket : #bilisimhareketi

Bilişim Hareketi Topluluğuna Ulaşmak için

Facebook : https://www.facebook.com/bilisimhareketitoplulugu/
Facebook (Grup) : https://www.facebook.com/groups/bilisimedair/
Twitter : @bilisimeumutol

WhatsApp grupları ve diğer bilgiler sayfalarda bulunmakta.

Bu hareket ile toplumu bilinçlendirmeye ve diğer bütün algıları düzeltmeye başlarız umarım.

Selametle