Sabit Telefonda Sınırsız Konuşma

Türk Telekom CEO Paul Doany, sabit telefonda önümüzdeki dönemde sabit ücretin belli bir orana çıkarılmasıyla isteyen herkese sınırsız konuşma hakkı tanınabileceğini açıkladı.

Ankara İletişim Muhabirleri ile gerçekleştirdiği sohbet toplantısında konuşan Paul Doany, 2009’de internette vergilerin düşmesini beklediklerini kaydederek, “Bu durum, devletin gelirlerinde gerileme yaratmaz. Bu durum, diğer tüm internet servis sağlayıcıları (ISS) için de fırsat olacak. Biz de onlara daha avantajlı koşullar sunacağız. Bu da internet fiyatlarının düşmesini sağlayacak. Vergi indirimiyle hem devletin kaynakları artacak hem de bizim diğer internet şirketlerine sunduğumuz imkanlar artacak. Onların kâr marjı artacak. Haftaya Telekomünikasyon Kurumu ile bu konuyu görüşeceğiz. Bu da rakiplerimiz olan diğer servis sağlayıcıların daha uygun fiyatlı internet sunması anlamına gelecek.

MALİYET SINIRSIZ ÜCRETTEN

Türk Telekom’un sabit telefonlardan aldığı ve eleştiri konusu olan “sabit ücret” konusunda da değerlendirmede bulunan Doany, bu ücretin fizikset hattın maliyeti karşılığında tahsil edildiğini belirtti. Doany, Avrupa’da da bütün operatörlerin hat maliyetlerini sabit ücretten karşıladığını aktararak, “Biz de maliyetimizin sabit ücretten karşılanmasını istiyoruz. O zaman müşterimize daha ucuz konuşma ücreti sunacağız. Sınırsız kullanım da bunlardan birisi olacak. Müşteri belli bir ücret ödeyecek ve yüksek konuşma süresi olan paketlerin sahibi olacak” dedi.

 

Kaynak: Habertürk