Fonksiyon Tanımı : the_content

the_content WordPress sisteminin en geliştirilebilir, en çok kullanılan fonksiyondur. The Loop içinde kullanılması zorunludur. Genel olarak sitenizdeki tekil sayfalarda ve içerik alanlarının tümünde, içeriğin tamamını göstermeye yarayan fonksiyondur. Genişletilebilir olması yüzünden -ki WordPress sisteminde neredeyse tüm fonksiyonlar genişletilebilir- bazı temel eklentiler filtreler vasıtasıyla bu fonksiyona eklemeler yaparlar. En basitinden benim yapmış olduğum Auto Attachments ve onun ufak versiyonu olan Auto Files eklentisi the_content üzerinde değişiklik yaparak yazıya eklenmiş olan dosyalarınızı otomatik olarak sıralar ve indirmeye hazır halde gösterir.

the_content kullanımı;

WordPress Codex alanındaki kullanımı şu şekildedir;

<?php the_content( ); ?>

Yukarıda da bahsettiğim gibi The Loop alanı içerisinde olduğunda bu şekilde kullanılır.

the_content fonksiyonunu genişletmek

Yazı içerisine eklenen sosyal medya butonları, galeriler, reklam alanları vb tüm değişiklikleri fonksiyona filtre ekleyerek yapabiliyoruz. Örnek olarak get_the_title fonksiyonunda örnek olarak verdiğim sosyal medya butonunu filtre vasıtasyıla direkt olarak içeriğin sonuna ekleyelim.

function sosyal_twitter_buton($content){
    global $post;
    $buton = '<a href="https://twitter.com/share" class="twitter-share-button" data-text="'.get_the_title($post->ID).' yazısını oku" data-via="kaisercrazy" data-lang="tr">Tweet</a>
 
    <script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?"http":"https";if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, "script", "twitter-wjs");</script>';
    $content .= $buton;
    return $content;
}
add_filter('the_content', 'sosyal_twitter_buton');

Yukarıda gördüğünüz gibi add_filter kullanarak the_content() içerisine eklememizi yaptık. Bu filtre ekleme işi yazımızın içerisine twitter butonu eklemesi yaptı. Ayrıca get_the_title fonksiyonunun kullanımını da bir kere daha göstermiş oldum.

Bunun haricinde çoğu şeyi filtreler vasıtasıyla ekleyebiliyoruz. Keza WordPress için eklenti yazmak adlı seri yazılarımda da bundan bahsetmiştim. Eklenti de yazsak, fonksiyon da oluştursak bu kodları filteler ya da aksiyon ekleme kodlarıyla the_content() içerisine entegre ediyoruz. İlerleyen yazılarda filtre ve aksiyon kullanımına daha fazla değinmeye çalışacağım.

Kafanıza takılan herhangi bir soru vb olursa lütfen yorum yazınız.

Selametle

Serkan Algur: WordPress ile uğraşan deli bir adam...

This website uses cookies.